Sneško domaćica Facebook

недеља, 31. јануар 2016.

RODJENDANSKA TORTA SA NJAMB NAPOLITANKAMA I VIŠNJAMA





Recept učestvuje u igrici













Za tortu sam koristila gotove kore, jednu braon i jednu žutu, a vi ako imate vremena da pravite napravite sami po vašem receptu za kore ili pogledajte ovde kako se prave OSNOVNI PATIŠPANJ ZA TORTU .


POTREBNE NAMIRNICE:


-  1 gotova braon okrukgla kora
- 1 gotova žuta okrugla kora
- 1 kg kisele pavlake
- 100 g prah šećera
- 4 kašike čokolade u prahu
- 300 g keksa Gustav (okvirno)
- 350 g napolitanki Njamb sa ukusom lešnika
- 300 g višanja
- 50 g lešnika
- 2 kašike tečne vanile
- 250 ml slatke pavlake
- 6 kašika džema od jabuke



























PRIPREMA:


U odgovarajuću posudu staviti kiselu pavlaku, vanilu i prah šećer i žicom umutiti. NJAMB napolitanke izdrobiti i ubaciti u umućenu kiselu pavlaku. Dodati i čokoladu u prahu i polovinu lešnika koje ste prethodno usitnili u secku ali da ostanu malo krupniji. Lešnici ako su sirovi prethodno ih malo propecite u rerni, nekih desetak minuta na 150 C stepeni i dok su još vrući trljanjem kroz dlanove očistiti ih od ljuske. Ako je masa retka dodajte drobljeni Gustav keks i to nemojte da dodate svu količinu keksa da se ne bi desilo da fil bude previše suv. Sve dobro sjedinite i podelite na dva dela. 
Višnje, ako su zamrznute otopite u cediljki i sok sačuvajte.
Tortu filujte tako što na odgovarajuću tacnu stavite prvo braon koru, pokvasite je sokom od višanja i poredjajte polovinu višanja po kori.
Sada nanesite polovinu fila sa njamb napolitankama. Preko namažite džem da bi mogla da se zalepi žuta  kora.
Stavite preko žutu koru i takodje je pokvasite sokom od višanja. Nanesite pola fila sa njamb napolitankama, od druge polovine. Poredjajte ostatak višanja i opet nanesite ostatak fila. Ovim filom namažite i tortu sa strane. Sve lepo poravnajte kvaseći u vodi nož kojim nanosite fil.
Tortu ostavite u frižideru do sutradan da se lepo ohladi.
Umutite slatku pavlaku i ukrasite tortu.
U mom slučaju je posut lešnik i  odozgo i sa strane oko ivice i ukrašeno sa malim srcima i zvezdicama.
Tortu vratite u frižider da se dodatno ohladi.
Seći na parčiće i poslužite.





















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.