Jelo od svežih paprika punjene šampinjonima i sirom ne može a da vam se ne dopadne. Možete ga spremati u bilo koje doba godine ako ste ostavili u zamrzivaču paprike za punjenje.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 14 manjih svežih paprika
- 400 g krompira
- 300 g šampinjona
- 400 g sitnog sira
- 2 komada jaja
- 1 kašičica belog luka u prahu
- po ukusu sitna morska so
- list peršuna
- list celera
- 50 g sojinih ljuspica
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- po ukusu sušeni origano
PRIPREMA:
Prvo uključite rernu da se zagreje na 200 C stepeni, sa toplim vazduhom.
U odgovarajuću posudu staviti sir, jaja, beli luk, so peršun i celer i sve dobro sjediniti.
Dodati suve sojine ljuspice i promešati. One će upiti višak tečnosti. Na kraju dodajte deo seckanih šampinjona.
Paprike očistiti od semenki i preseći ih po dužini samo sa jedne strane da se dobije nešto nalik otvorenom fišeku. Ako koristite zamrznute paprike samo ih ostavite da malo otpuste da bi mogli da ih prosečete jer su lomljive ako su skroz zamrznute.
Krompir oljuštite i i isecite na četvrtine a preostale šampinjone, one sitnije, ostavite cele.
Paprike punite pripremljenom smesom pa ih poredjajte u okruglu tepsiju u krug. U sredinu stavite krompir i šampinjone začinjene solju, origanom i sve prelite maslinovim uljem.
Stavite u zagrejanu rernu da se zapeče oko 25 minuta.
Poslužite kao glavno jelo.
Prijatno!
Za ovaj recept sam izgubila slike prilikom kvara kompjutera zato sam postavila skeniranu stranicu iz časopisa gde je recept objavljen.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.