Jednostavna pita za koju sam koristila džem od kajsija. Pošto pravim džem bez šećera iskoristila sam to za pravljenje pite po mom ukusu.
Recept je radjen u saradnji sa C Slatka tradicija.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 500 g kora za pitu
- 1 tegla džema od kajsija bez šećera
- 12 kašičica C psenicni griz
- 2 kesice C vanilin šecer
- šećer po ukusu
- 6-7 kašika ulja
- C šecer u prahu
PRIPREMA:
Uključiti rernu da se zagreva na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. U pleh od rerne staviti papir za pečenje i namazati ga malo uljem.
Kore podeliti na 4 dela po 3 kore.
Za svaki rolat odvojiti 3 kore i poslednju koru prvo namažite uljem.
Džem rasporedite u 3 reda po kori. Pospite grizom i vanilin šećerom. Ako želite sladju pitu onda pospite i sa malo šećera.
Urolajte kore zatvarajući ih sa strane da fil ne bi cureo u toku pečenja.
Gotove rolate namažite uljem i izbockajte nožem.
Stavite u zagrejanu rernu i peči oko 30 minuta, dok ne porumeni.
Gotovu pitu izvadite iz rerne i ostavite nepokrivenu da se hladi, jer na taj način će ostati korica hrskava.
Iseći pitu na komade uz pomoć kuhinjskih makaza, posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.