Musaka bez mesa ali sa zdravim i hranljivim narandžastim batatom. Probajte, sigurno će vam se dopasti.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 700 g narandžastog batata
- 300 g mladog krompira
- 400 g sira od kefira
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašika mešavine začina od sušenog povrća bez soli
- 1 kašika sušenog crnog luka
- 1 kašičica sitne morske soli
- malo bibera
- 1 kašika sušenog vlašca
- 4 komada jaja
- 2 kašike maslinovog ulja
- 250 ml kefira
PRIPREMA:
Batat i mladi krompir operite i oljuštite pa iseći na tanke kolutove.
U krompir dodati sir od kefira, kurkumu, biber po ukusu, beli luk u granulama, sušeni crni luk, so, mešavinu suvih začina, jaja i maslinovo ulje.
Sve lepo promešajte da se sjedini pa preručite u nauljenu teflonsku tepsiju.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 C stepeni oko 40 minuta tj. dok krompir ne omekša. Proverite viljuškom koja ako lagano prolazi kroz krompir onda je musaka gotova.
Izvaditi je iz rerne i posuti seckanim vlašcem i poslužite.
Ukoliko nemate kefir i sir od kefira zamenite ih jogurtom i običnim sirom.
Prijatno!
Za ovaj recept sam izgubila slike zbog kvara kompjutera tako da objavljujem štampanu stranicu časopisa gde je izašao moj recept.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.