Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

недеља, 29. јул 2018.

GRKLJANČIĆI S PRAZI-LUKOM (DANUBIUS)



















Još jedan od mnogih recepata za nagradnu igru Danubius. Grkljančići sa prazi-lukom i šunkom uz dodatak začina čine ovo jelo interesantnim a o ukusu neću ni da pričam. Treba probati preporučujem.







POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 pakovanje Danubius grkljančića
- 200 g praziluka
- 200 g šunke
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica sitne morske soli
- 2 kašike začina od sušenog povrća bez soli
- 2 kašike domaćeg kečapa
- 1 kašičica origana
- 2 dl kisele pavlake
- 2 kašičice susamove soli
- 1 kašika vlašca
- 100 g kačkavalja ili parmezana


















PRIPREMA:

U odgovarajuću posudu stavite ulje, praziluk na kolutiće i šunku na štapiće i prodinstajte. 

Dodajte začine, promešajte. 

Ubacite sirove Danubius grkljančiće i nalite vodom da ogreznu. 

Kada budu kuvani al-dente, dodajte kečap, kiselu pavlaku, origano i susamovu so. 

Kuvajte još malo da se ukusi povežu. 

Služite toplo posuto seckanim vlašcem i kačkavaljem.













Prijatno!



 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.