Inspiraciju za ovu slanu tortu sam našla u receptu prijateljice Javorke-Jafi - Slana rozenka.
U receptu sam napravila neke izmene i na taj način tortu malo obogatila dodatnim ukusima. Probajte da je napravite i nećete se pokajati.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 pakovanje slanih rozen kora
- 300 g sitnog sira
- 300 g gotovog preliva za cezar salatu
- 300 g kisele pavlake 20% masnoće
- 5+1 komad kuvanih jaja
- 1 kašičica kurkume
- 300 g dimljenog kačkavalja
- 300 g pileće šunke
- 50 g kiselih krastavčića
- 50 g mariniranih seckanih šampinjona
- 2 kašičice vlašca
- rotkvice
- mini krastavčići
- pera mladog luka
- list peršuna
PRIPREMA:
Prvo napraviti osnovnu smesu za tortu.
Pomešajte sitan sir, kiselu pavlaku i gotov preliv za cezar
salatu u kompaktnu smesu. Podelite je na 3 jednaka dela.
U prvi deo stavite sitno rendanu pileću šunku, u mom slučaju
sam koristila multipraktik za rendanje.
Ovaj fil podelite na tri dela i u jedan dodajte rendane krastavčiće
i šampinjone.
U drugi fil stavite kuvana jaja, prethodno usitnjena
viljuškom, i kurkumu u prahu.
U treći fil dodajte sitno rendani dimljeni kačkavalj, u mom
slučaju sam koristila multipraktik za rendanje.
Ovaj fil podelite na tri dela pa u jedan dodajte seckan
vlašac.
Ostavite od rendanog kačkavalja i šunke za ukrašavanje
odozgo.
Rotkvice operite i odsecite im krajeve pa ih zasecite
unakrst i ubacite u hladnu vodu i ostavite par sati. Voda će pomoći da se
rotkvice rascvetaju u obliku cveta a u sredinu svake stavite komadić žumancete.
Pera mladog luka isecite na dužinu 2 cm i zasecite ih sa
jedne strane da dobijete tračice.
Mini krastavčiće isecite na sitne kolutiće.
Na tacnu stavite jednu koru i namažite je filom sa pilećom
šunkom.
Stavote drugu koru koju namažite filom sa kačkavaljem i
vlašcem.
Treću koru namažite filom sa jajima.
Četvrtu koru namažite filom od šunke sa krastavčićima i
pečurkama.
Ponovite na petoj kori fil od jaja.
Na šestu koru stavite
fil sa kačkavaljem.
Sedmu koru namažite filom sa šunkom.
Osma kora ostaje bez fila.
Ostaće vam po malo od sva tri fila, pa ih sastavite i
upotrebiće te ih za mazanje poslednje kore.
Za svaku koru koristite po 3 kašike fila.
Tortu pokrite providnom folijom i stavite dasku odozgo i
tako je ostavite do sutradan u frižideru.
Sutradan izvadite tortu i namaži je ostatkom fila. Pospite
rendanim kačkavaljem i šunkom. Narendajte kuvano jaje. Stavite rotkvice, pera
luka okolo, peršunov list i pospite seckane mini krastavčiće.
Poslužite sečeno na kocke kao hladno predjelo.
Prijatno!
Tvoja je baš gurmanska i bogata rozenka :) Važno je da se svima vama svidela :)
ОдговориИзбриши