Još jedno jelo od hleba, koji je ostao od prethodnog dana ne pojeden. Pošto ništa ne bacam, onda to iskoristim da napravim doručak, koji podseća na picu. Brzo, ukusno, a filovano onim što imate u kući u datom trenutku.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 komad hleba
- 5 komada jaja
- 1 kašičica sitne morske soli
- 2+2 kašike maslinovog ulja
- 200 g sitnog sira
- 1 l mleka
- 1/2 tegle DOMAĆI KEČAP BEZ ŠEĆERA
- suvi origano
- peršun
PRIPREMA:
Hleb usitnite kidajući, rukama, komadiće. Ako vam je lakše možete da ga isečete na kocke.
U dublju posudu stavite jaja i so i umutite viljuškom. Dodajte deo ulja i promešajte. U jaja dodajte sir i mleko i sve dobro promešajte da se ujednači. Sada ubacite hleb i promešajte da se hleb lepo natopi. Ovu smesu izručite u pleh od rerne, koji ste obložili papirom za pečenje. Lepo poravnajte i preko nanesite kašikom kečap na više mesta. Pospite origanom i ostatkom ulja. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200 C stepeni, sa toplim vazduhom, dok ne porumeni. Izvadite pleh iz rerne, pokrite kuhinjskim ubrusom i ostavite da se prohladi.
Iseći na parčiće, željene veličine, i poslužite uz napitak po želji. Mi smo pili čaj.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.