Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

среда, 7. септембар 2016.

NEKUVANI SOK OD BELOG GROŽDJA














Belo groždje je podjednako dobro kao i crno. Od njega možete praviti slatko, džem, vino ili sok. Posle cedjenja soka od ostataka možete napraviti domaće sirće. Isprobala sam da napravim sok od crnog groždja a onda sam rekla pa zašto ne bih i od belog, kad već imam blender sa filterom, gde se odvoje ljuske i koštice a imam i svoje groždje. Tako je nastao i sok od belog groždja.







POTREBBE NAMIRNICE:


- 10 kg belog groždja






















PRIPREMA:


Groždje operite i odvojite zrna. Namestite blender u koji ste stavili filter i ubacujte zrna onoliko koliko može da stane u filter. Uključite i iscediće vam se sok koji prespite u flašu. Dobije se 8 l čistog soka.  Sipajte u čaše i poslužite.
Pošto je ovo veća količina soka, najbolje da ga zamrznete i po potrebi koristite, u suprotnom ukiseliće se i dobićete vino.
Ostatke od groždja upotrebite za pravljenje domaćeg sirćeta.












Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.