Jednostavna pita koja se brzo pravi jer koristite suve sastojke i voće po želji. Ovaj put sam koristila jabuke koje sama skuvam kao džem bez šećera i ostavim za zimu, inače možete da upotrebite sveže ili zamrznuto voće. Lako se pravi a može da se pravi i u dane posta ako upotrebite posni margarin.
Recept je uradjen u saradnji sa C Slatka tradicija.
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 40 minuta
Za 8 osoba
POTREBNI SASTOJCI:
- 2 šolje brašna (šolje su od 2 dl)
- 2 šolje C šecer u prahu + za posipanje
- 2 šolje C psenicni griz
- 1+1 kesica C vanilin šećera
- 1 kesica C prašak za pecivo
- 125 g margarina (može i posni)
- 2 tegle domaćeg džema od jabuka bez šećera (mogu i sveže ili zamrznute)
- 4 kašike seckanih oraha
- cimet po ukusu
PRIPREMA:
U dublji sud stavite brašno, pšenični griz, šećer u prahu, 1 vanilin šećer i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte.
Margarin istopite .
Uzeti manji okrugli kalup i obložite papirom za pečenje. Papir podmažite sa par kašika margarina.
Sada, koristeći istu šolju, na dno kalupa sipajte 2 šolje smese i ravnomerno rasporedite. Nanesite pažljivo džem od jabuka, 1 teglu. Pospite orasima. Opet sipajte 2 šolje smese i jabuke iz druge tegle kao i orahe. Odozgo sipajte ostatak smese i lepo rasporedite po celom kolaču. Preko kašikom sipajte otopljen margarin i rasporedite po vrhu kolača. Na kraju pospite jednom kesicom vanilin šećera i cimetom.
Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni sa ventilatorom, i stavite da se kolač peče.
Kada lepo porumeni i uhvati koricu negde oko 40 minuta, kolač je gotov.
Izvadite ga iz rerne, pokrite i ostavite da se ohladi.
Kolač izvadite zajedno sa papirom za pečenje iz kalupa.
Isecite na kocke, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Kolač je najbolji kada se ohladi do kraja i ako je napravljen dan ranije.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.