Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 15. октобар 2019.

BAJADERA SA KEKSOM












Bajadere uglavnom pravim samo sa orasima ali ovaj put sam ih pravila sa posnim keksom.


Recept je nastao u saradnji sa  C Slatka tradicija 




Priprema: 20 minuta
Za oko 80 štanglica


POTREBNE NAMIRNICE:

- 400 g  C šecer u prahu 
- 8 kašika vode
- 300 g mlevenog posnog keksa
- 150 g posnog margarina
- 3 pune kašike  C kakao prah
- 2 kesice C vanilin šecer 


Za glazuru:

- 1 kašika C šecer u prahu 
- 3 kašike vode
- 4 pune kašike C slatki kakao 
- 30 g posnog margarina











PRIPREMA:

Istopiti šećer i vodu na laganoj vatri. Dodati keks, promešati i skinuti sa vatre. Dodati margarin i dobro promešati da se margarin otopi.  Masu podeliti na 2 dela i u jedan deo dodati kakao pomešan sa kašičicom ulja. Uzeti manju tacnu i prvo formirati koru od braon dela pa onda naneti beli deo. Svo vreme kvasite ruke vodom da bi lakše poravnali koru. Sada napraviti glazuru od šećera, vode, kakao praha i margarina tako što sve istopite na pari ili laganoj vatri da se dobro sjedini u glatku masu i ovim preliti bajaderu. Polovinu bajadere možete da pospete krupno mlevenim orasima.
Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Kada se ohladi seći na štangle i poslužiti.



Prijatno!


 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.