Bajadere uglavnom pravim samo sa orasima ali ovaj put sam ih pravila sa posnim keksom.
Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija
Priprema: 20 minuta
Za oko 80 štanglica
POTREBNE NAMIRNICE:
- 400 g C šecer u prahu
- 8 kašika vode
- 300 g mlevenog posnog keksa
- 150 g posnog margarina
- 3 pune kašike C kakao prah
- 2 kesice C vanilin šecer
Za glazuru:
- 1 kašika C šecer u prahu
- 3 kašike vode
- 4 pune kašike C slatki kakao
- 30 g posnog margarina
PRIPREMA:
Istopiti šećer i vodu na laganoj vatri. Dodati keks, promešati i skinuti sa vatre. Dodati margarin i dobro promešati da se margarin otopi. Masu podeliti na 2 dela i u jedan deo dodati kakao pomešan sa kašičicom ulja. Uzeti manju tacnu i prvo formirati koru od braon dela pa onda naneti beli deo. Svo vreme kvasite ruke vodom da bi lakše poravnali koru. Sada napraviti glazuru od šećera, vode, kakao praha i margarina tako što sve istopite na pari ili laganoj vatri da se dobro sjedini u glatku masu i ovim preliti bajaderu. Polovinu bajadere možete da pospete krupno mlevenim orasima.
Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Kada se ohladi seći na štangle i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.