Davne 2012. godine, Metalac iz Gornjeg Milanovca pokrenuo je prolećno darivanje za sve svoje fanove. U Prvom krugu se isprobavalo po jedno kuvano jelo, zatim isprobavanje prženih jela po odabiru Metalac žirija. Jela su isprobavale Minja, Olivera i Gaga i prezentovale ih preko svojih blogova i Youtub kanala. Gaga, Dragana Pušica je dobila "Prženu nadevenu pastrmku" recept koji je poslala moja malenkost. Ovaj recept je čekao da ga objavim 8 godina. Original recept glasi ovako, a kopiran je sa Gaginog bloga Moje grne:
Potreban materijal:
4 pastrmke (po 250g svaka)
- 1-2 limuna
prstohvat soli
veza svežeg bosiljka, majčine dušice i peršuna (u nedostatku mogu i suvi začini, ali u manjoj količini)
40 g feta sira
6 kašike maslinovog ulja
1 vezica svezeg persuna
prstohvat soli
veza svežeg bosiljka, majčine dušice i peršuna (u nedostatku mogu i suvi začini, ali u manjoj količini)
40 g feta sira
6 kašike maslinovog ulja
1 vezica svezeg persuna
Priprema:
Pastrmku očistite, operite i osušite,
poprskajte limunovim sokom spolja i iznutra i posolite. Začinsko bilje
sitno iseckajte i pomešajte sa izmrvljenom fetom. Ovim nadevom napunite
ribu, namažite je sa polovinom ulja, stavite na alu-foliju i dobro
zamotajte. U tiganj ili šerpu stavite ostatak ulja i kada se zagreje
stavite ribu zajedno sa folijom da se prži. Posle 15- tak minuta je
okrenite da se isprži i sa druge strane. Pred služenje je otvorite i
služite s povrćem po želji.
Za ovaj recept Gaga je napravila i njen prvi video recept, pa možete pogledati kako je brzo i jednostavno spremiti ovo ukusno jelo.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.