vreme pripreme 30 minuta;
kuvanje
i pečenje 60 minuta;
za 5 osoba;
POTREBNE NAMIRNICE:
Za fil:
- 50 g pirinča
- 1/2 kese mešanog povrća za čorbu
(zamrznutog)
- 1 struk mladog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika začina od sušenog
povrća bez soli
- 1 kocka za supu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- prstohvat soli, bibera, kurkume
u prahu, dimljene paprike, belog luka u prahu
- list peršuna
Još je potrebno:
- 600 g mladih tikvica ( 2 komada)
- 1 jaje
- 250 ml neutralne pavlake
- 200 g feta sira
- 200 g kačkavalja
- 1 + 1 kašika maslinovog ulja
- mirodjija suva ili sveža
PRIPREMA:
Prvo tikvice operite i isecite na
tanke listove. Posolite i ostavite da omekšaju i puste vodu, koju će te da
ocedite.
Sada napravite fil:
Iseckajte mladi luk i prodinstajte
na ulju. Dodajte povrće, promešajte i pustite da se povrće zagreje. Začinite
navedenim začinima i na kraju dodajte pirinač. Promešajte i nalite vodom da
prekrije povrće. Pustite da provri i kuva 5 minuta, poklopite, isključite
ringlu i ostavite da se samo ukuva na toploti koju je zadržala posuda u kojoj
sve kuvato.
Kada pirinač pokupi svu tečnost
tada je gotovo. Pospite peršunom i promešajte. Ostavite da se prohladi.
Umešajte u povrće jaje.
Vatrostalnu posudu podmažite
kašikom maslinovog ulja.
Uzimajte po dva lista tikvica i
stavite ih na dasku da malo prelaze jedan preko drugog. Na jedan kraj stavite
kašiku fila, odozgo komad feta sira i urolajte.
Ovako spremljene tikvice slažite u
pripremljenu vatrostalnu posudu jednu pored druge.
Ovo ponavljajte dok ne utrošite
sve namirnice.
Ovako složene sarmice od tikvica
prelite neutralnom pavlakom i kašikom maslinovog ulja.
Stavite u rernu na 200C stepeni da
se peče.
Kada sarmice počnu da rumene
odozgo izvadite ih iz rerne i na svaku stavite po komad kačkavalja ili feta
sira. Sve vratite u rernu da se i sir zapeče.
Gotove sarmice pospite mirodjijom
i ostavite da se prohlade.
Servirajte po tri sarmice uz
salatu po želji.
Prijatno!
|
Sneško domaćica
Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.
четвртак, 7. март 2019.
SARMICE OD TIKVICA
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.