Pita koja ne može a da se ne voli. Jednom rečju obožavamo je ali na žalost najviše je pravi u zimskom periodu i to obično za praznik u vreme posta.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 500 g kora za pitu
- 2 kg krompira na kockice
- 5 srednjih glavica crnog luka
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
- 1 dl kisele vode
- 1/2 margarina ili putera
- 2 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
Otopiti margarin sa kiselom vodom. Podmazati pleh.
Očistiti krompir i iseći na kockice i to seći ga u hladnu vodu. Isprati i ocediti. Crni luk očistiti i iseći na kockice i pomešati sa krompirom. Dodati 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu. Ja volim više bibera a vi kako volite.
Uzimati kore po tri za svaki rolat. Svaku koru poprskati rastopljenim margarinom i kiselom vodom. Na treću koru staviti preko cele krompir s lukom. Urolati i staviti u pripremljen pleh.
Ovo uraditi četri puta, tj imaćete od pakovanja kora četri rolata. Rolate zaliti sa malo vode koja se ocedila od krompira i premazati otopljenim margarinom sa kiselom vodom i izbockati nožem.
Staviti pitu da se peče u hladnu rernu, uključite na 160 C stepeni, sa toplim vazduhom. Pitu u toku pečenja prelivati tečnošću koja je ostala od krompira i peći dok krompir ne omekša i pita odozgo porumeni, oko 2 sata.
Pitu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Seći na parčiće i poslužiti kao obrok, predjelo ili samostalno.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.