Ako nemate u kući jabuke a jede vam se slatka pita sa istim, a ako imate džem od jabuka možete da napravite pitu za čas. Inače kod mene uvek ima džema od jabuka i to bez šećera i možete da ga upotrebite za pravljenje pita, kolača a i da pojedete ovako umesto voća. Tako sam i ja iskoristila džem da napravim pitu na brzinu i da se s apetitom zasladimo.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 500 g kora za pitu
- 1 tegla džema od jabuka bez šećera
- 12 kašičica pšeničnog griza
- 2 kesice vanilin šećera
- šećer po ukusu
- 6-7 kašika ulja
- 1 kesica cimeta
PRIPREMA:
Uključiti rernu da se zagreva na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. U pleh od rerne staviti papir za pečenje i namazati ga malo uljem.
Kore podeliti na 4 dela po 3 kore.
Za svaki rolat odvojiti 3 kore i poslednju koru prvo namažite uljem.
Džem rasporedite u 3 reda po kori. Pospite grizom i vanilin šećerom. Ako želite sladju pitu onda pospite i sa malo šećera.
Urolajte kore zatvarajući ih sa strane da fil ne bi cureo u toku pečenja.
Gotove rolate namažite uljem, pospite cimetom i vanilin šećerom pa izbockajte nožem.
Stavite u zagrejanu rernu i peči oko 30 minuta, dok ne porumeni.
Gotovu pitu izvadite iz rerne i ostavite nepokrivenu da se hladi, jer na taj način će ostati korica hrskava.
Iseći pitu na komade uz pomoć kuhinjskih makaza i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.