Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je
POTREBNE NAMIRNICE:
- 2 komada pilećeg belog mesa
- 3 komada jaja
- 1 kašika sušeni biljni začin bez soli
- 1 kašičica morske soli
- 1 kašičica karija ili kurkume
- 100 g brašna
- 4 kašike susama
- mešavina maslinovog i suncokretovog ulja za prženje
PRIPREMA:
Belo meso ako je sa koskom odkostite a ako je filet bez koske presecite ga vodoravno na tanje šnicle i još jednom da se dobiju komadi kao kocke.
U posebnu posudu izlomite jaja, umutite ih viljuškom i dodajte začine, deo brašna i susam. Sve dobro sjedinite i ako je potrebno dodajte još brašna jer treba da dobijete gustu smesu, koja će lako da se lepi za meso.
U dublji tiganj sipajte pomešano ulje i zagrejete. Meso umačite u pripremljenu smesu i pržite. Kada porumeni okrenite ga da se ispeče i sa druge strane. Rešetkastom kašikom meso izvadite u posudu sa papirnom salvetom koja će pokupiti višak masnoće.
Meso služite uz prilog po vašoj želji. U mom slučaju to je bio rižoto.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.