Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je .
POTREBNE NAMIRNICE:
-
500 g šlag krema belog
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
- 400 ml mleka
- 1,4 kg kisele pavlake (2 kantice)
- 84 komada keksa petitber
- 77 komada piškota
- 500 ml soka od narandže
-
½ tegle džema od kajsije
- 2-3 pomorandže
- 1 bočica ekstrata od narandže
- 100 + 300 g Menaž čokolade
PRIPREMA:
U odgovarajućoj posudi
umutiti 250 g margarina sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
U drugoj posudi umutiti
slatku pavlaku i odvojiti deo za premazivanje torte spolja.
Šlag krem umutiti sa mlekom
i sjediniti sa ostatkom umućene slatke pavlake, umućenim margarinom i kiselom
pavlakom.
Ovu kremu podeliti na 3 dela
i u jedan deo dodati ekstrat od narandže a u druga dva dela otopljene i
prohladjene 100 g Menaž čokolade.
Posebno u šerpici na tihoj
vatri ili pari otopiti 300 g Menaž čokolade sa margarinom da se dobije smesa
kao za glazuru i držati je na toplom da se ne bi stegla.
Slaganje:
Na tacnu stavite 24 komada
keksa petitber pokvašen sokom od narandže. Keks premazati otopljenom Menaž
čokoladom i složiti red od 32 komada piškote umočene u sok od narandže. Piškote
premazati otopljenom Menaž čokoladom.
Sada naneti polovinu fila sa
Menaž čokoladom.
Ponovo staviti red od 24
keksa petitber pokvašen sokom od narandže i premazan razredjenim džemom od
kajsije. Naneti fil sa ukusom narandže i poredjati na kockice iseckanu
narandžu. Opet posuti razredjen džem od kajsije pa poredjati 24 komada keksa
petitber nakvašen sokom od narandže i preliven otopljenom Menaž čokoladom.
Ponovo staviti red od 32
komada piškote pokvašene sokom od narandže i prelivene otopljenom Menaž
čokoladom. Sada naneti drugi deo fila od Menaž čokolade. Preko poredjati po
ivici 12 komada keksa petitber a u sredini 13 komada piškota, naravno pokvašene
sokom od narandže.
Preko celu tortu namazati
umućenom slatkom pavlakom i ukrasiti čokoladnim suvim groždjem i korom od
narandže ili po vašoj želji.
Staviti u frižider da se
ohladi do sutradan.
Seći na parčad i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.