POTREBNE NAMIRNICE:
Za 4 kore:
-
8 komada jaja
-
8 kašika šećera
-
4 kesice vanilin šećera
-
16 kašika brašna
-
4 kašike ulja
-
2 kesice praška za pecivo
-
8 kašika vrele vode
Za fil:
-
1 tegla džema od kajsija + (2 zamrznute pomorandže izrendane)
-
2 bočice ekstrata od kajsije (narandže)
-
½ bočice tečne vanile
-
100 g Menaž čokolade (3 kašike kakao praha)
-
4 kašike mleka
-
4 kašike šećera
-
2 dcl vode
Za glazuru:
-
300 g Menaž čokolade
-
9 kašika mleka
-
30 g putera
PRIPREMA:
U dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i
vanilin šećer i umutiti mikserom u penastu masu. U toku mućenja dodavati kašiku
po kašiku vrele vode. Umešati ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. O d
ove mase ispeći 4 kore tako što četvrtinu mase za koru sipati u plitki pleh od
rerne prethodno obložen papirom za pečenje. Staviti u zagrejanu rernu na 180C
stepeni i peći dok ne porumeni a to je nekoliko minuta jer je kora tanka.
Izvaditi pečenu koru iz rerne i zajedno sa papirom je ostaviti da se prohladi.
Ovako uradite još 3 puta.
U mom slučaju sam umutila celu masu pa podelila na
4 kore a vi ako vam je lakše radite to pesebno za svaku koru.
Kada su se kore prohladile odvojite ih od papira i
izkorijite pomoću kalupa za torte u obliku srca. Trebaju vam 3 cela srca i 3
polovine.
Ostatak kora izkidajte na krupne komade.
Dva dela usitnjenih kora pokvasite sa polovinom
džema od kajsija koji ste razredili sa čašom prokuvane vode i 4 kašike šećera.
U ovu masu dodajte i ekstrat od kajsije i deo vanile.
Treći deo usitnjenih kora pokvasite sa otopljenom
Menaš čokoladom sa 4 kašike mleka i vanilom
Slaganje:
Na tacnu stavite jedno celo srce i jednu
polovinu.Kore pokvasite sokom od kajsije.
Nanesite polovinu fila sa ukusom kajsije.
Stavite drugo srce i polovinu i utapkajte rukama
da se fil zalepi za koru. Koru pokvasite sokom od kajsije i nanesite fil sa
Menaž čokoladom.
Isto uradite i sa trećim srcem i nanesite drugi
deo fila sa ukusom kajsije.
Preko namažite nerazredjen džem od kajsije.
Napravite glazuru tako što prvo zagrejte mleko,
zatim dodajte izlomljenu čokoladu i kada se čokolada otopi umešajte puter da se
dobije glatka tekstura koja se lako nanosi.
Glazuru sipajte preko torte da curi preko ivica i
ostavite da se ohladi.
Tortu sam ukrasila čokoladnim mrvicama, čokoladnim suvim groždjem, belim
cvetovima i dekoracijom od šećera a vi to možete da uradite po sopstvenoj
želji.
Tortu ostavite do sutradan da se ohladi i svi
ukusi povežu.
Secite na parčad i poslužite.
Savet: količinu šećera možete da povećate ako
volite više slatko. Ukras od šećera sam pravila od otopljenog šećera koji sam kašikom nanela na papir za pečenje prethodno namazan uljem.
U original receptu je ukus pomorandže jer je dodata u džem i izrendana zamrznuta pomorandža i ekstrat pomorandže a u braon deo je dodat kakao prah umesto čokolade.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.