POTREBNE NAMIRNICE:
- 150 g integralnog korn fleksa
- 500 g jabuka
- 250 g margarina
- 3 kašike žutog šećera od trske
- 100 g pudinga od vanile
- 5 dcl neutralne pavlake
- 50 g suvog groždja
- 1 kesica šlaga
- 1 kašičica cimeta
PRIPREMA:
U manju tepsiju stavite papir za pečenje i na dno stavite 100 g integralnog korn fleksa.
Jabuke očistiti i iseći na tanje kriške i staviti preko sloja od korn fleksa. Prelite sa otopljenim margarinom i stavite u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se jabuke propeku da omekšaju.
Za to vreme sjediniti žuti šećer od trske, neutralnu pavlaku i puding prah.
Izvadite jabuke iz rerne. Pospite jabuke cimetom, suvim groždjem i sa ostatkom integralnog korn fleksa.
Sve prelijte smesom od neutralne pavlake i pudinga da ogrezne i vratite u rernu da se dopeče.
Gotov kolač izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi.
Seći na parčad i ukrasiti šlagom koji ste napravili po uputstvu sa kesice.
Količinu šećera možete da povećate ako volite više slatko.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.