POTREBNI SASTOJCI:
- 4 manje tikvice (do 200 g po komadu)2 komada jaja
- 400 ml kisele pavlake
- par kašika prezli
- 1 manji plavi paradajz
- 1 manja paprika sveža
- 1 veza mladog luka
- 100 g šampinjona
- suvi biljni začin, biber, so
- 1 veza svežeg peršuna
- 2 sveža paradajza
- 100 g kačkavalja
- par kašika maslinovog ulja
PRIPREMA:
- Tikvice prepolovite po dužini i izdubite da dobijete formu ladjica.
- Prokuvajte vodu sa malo soli i spustite tikvice na par minuta da se malo probare, pazite da se ne prekuvaju. Izvadite ih, ocedite i složite u pleh ili vatrostalnu činiju u kojoj će se peći.
- Posebno oljuštite plavi paradajz i, sa paprikom, lukom, šampinjonima, ga sameljite u secku, ali pazite da ostane malo krupnije. Na 2 kašike maslinovog ulja propržite ovu smesu, začinite i prohladite. Dodajte jaja, kiselu pavlaku i prezle, sve dobro sjedinite i ovom smesom napunite tikvice.
- Na kraju pospite krupno rendanim kačkavaljem i vratite u isključenu rernu da se kačkavalj malo otopi.
- Prekrijte kolutovima paradajza, pospite još sa par kašika maslinovog ulja i stavite da se zapeče.
- Služite toplo uz salatu ili
kiselu pavlaku.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.