Torta učestvuje u igrici Ajme koliko nas je sa temom jagode.
Sastojci:
750 g keksa petit-ber
4 kutije manje piškota
1 l slatke pavlake za kolače
1 l mleka
3 žumanca
12 kašika brašna
6 kašika gustina
12 kašika šećera
6 kesica vanilin šećera
250 g margarina
150 g čokolade punjene sa ukusom jagode
300 g jagoda
1 veća konzerva ananasa u kockicama
3 banane
Priprema:
Slatku pavlaku izručite u odgovarajuću posudu i umutite
mikserom.
Od ukupne količine mleka odvojiti 1 šolju za kvašenje keksa.
Jagode
ako su krupne isecite na manje komade, ananas izvadite iz konzerve i ocedite od
soka, banane isecite na kolutiće i prelijte sokom od ananasa da ne budu suve.
Sada skuvati fil tako što brašno, gustin i šećer sa vanilin šećerom pokvasite
mlekom uzetim od ukupne količine mleka i razmutiti da se dobije tečna smesa. Ostatak
mleka stavite da prokuva i tada sipajte smesu od brašna, svo vreme mešajte dok
se brašno ne zgusne, pazeći da se ne zgrudva. Kuvan fil sklonite sa vatre,
dodajte margarin i mikserom dobro umutite da se margarin otopi i sve dobro
sjedini. U topli fil dodajte žumanca i sve zajedno umutite.
Masu podeliti tako
što u 2/3 fila dodate 100 g čokolade sa jagodama i promešate da se otopi, ovo
je moguće jer je fil još uvek vruć. Ostatak fila nek ostane žut.
Sada na veću tacnu redjajte keks petit-ber prethodno pokvašen u mleku.
Nanesite
polovinu fila sa čokoladom, premažite sa 6 kašika šlaga, poredjajte usitnjene
jagode, pa poredjajte piškote u vidu tarabe umočene u mleko, ali ih slažite sa
malim razmakom.
Sada nanesite sloj šlaga da se popune praznine izmedju piškota,
pa opet stavite red keksa petit-ber.
Sada stavite žuti krem, pa šlag, pa
ananas, pa opet red piškota, ali ih sada stavljajte popreko, opet popunite
praznine šlagom, sada opet stavite red keksa petit-ber, pa fil sa čokoladom,
sloj šlaga, poredjajte kolutiće banane, pa opet red piškota umočenih u mleko
ali na način kao prvi put. Praznine popunite šlagom.
I tortu namažite i okolo.
Pre služenja tortu ukrasite
voćem, koje ste odvojili od ukupne količine voća, piškotama i ostatkom čokolade
od jagoda.
Seći na parčad i služiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.