Za ovu tortu idu tri fila, piškote i napolitanke.
Potrebno je:
3 pudinga od vanile, 900 ml mleka, šećer po ukusu, jer neko voli sladje, 2 šlag krema vanila + mleko, 2 šlag krema čokolada + mleko, 200 g kokosa, 200 g oraha, 45 komada piškota za 3 reda po 15 komada, 21 komad napolitanki od lešnika + 20 komada napolitanki od lešnika za fil (jodoro napolitanke) Priprema: Potreban je dublji kalup za slaganje, ja sam iskoristila poklopac od kutije za rolate.
Skuvati puding po uputstvu sa kesice ali sa količinom mleka i šećera kako sam
navela.
Kad se puding ohladi dodajte umućen šlag krem od vanile, dobro umutite mikserom i podelite ga na 2 dela i u jedan deo stavite kokos a u drugi orahe. Posebno umuti u drugoj posudi šlag krem od čokolade prema uputstvu sa kesice. U šlag krem od čokolade dodati 20 izmrvljenih napolitanki od lešnika i dobro sjedini da se dobije masa koja se maže. Sada imate braon krem sa napolitankama, žuti krem sa kokosom i krem sa orasima. U duboku posudu staviti 15 piškota, koje se umaču u mleko, preko staviti fil sa napolitankama. Opet red piškota, pa fil sa kokosom i opet red piškota i fil sa orasima. Pošto kutija koju sam koristila je dole uža nego gore onda sam prvi red piškota složila sa malim razmakom a posle jednu pored druge. Kad se upotrebe sva tri fila staviti red celih napolitanki od lešnika da to bude kao četvrta kora. Pokriti providnom folijom i staviti u frižider do sutradan da se lepo ohladi. Onda kutiju prevrnite da napolitanke dodju dole kao prva kora. Seći na kocke ili parčiće kao tortu i poslužite. Preko nisam ničim prelivala ili ukrašavala jer je torta inače kremasta pa mi se činilo da bi bilo previše da dodam čokoladu ili šlag ali ako želite može. Nije komplikovano a previše je ukusna i kremasta. Prijatno! |
▼
▼
Sneško domaćica Facebook
▼
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.