Interesantan recept sa hokaido tikvom punjenom šitaki pečurkama, sigurno će vam se dopasti.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 komad hokaido bundeve (1,5 kg)
- 400 g šitaki pečurke
- 2 šargarepe (veće)
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 crvena paprika
-2 kašike soja sosa slanog
-1 kašika tahini paste
- prstohvat bibera
- prstohvat soli
-1/4 kašičice kajdžun začina
-1 kašika maslinovog ulja
-4 šoljice pirinča
PRIPREMA:
Pirinač pripremite onako kako to vi radite ili ga obarite u slanoj vodi. Procedite i na malo zagrejanog maslinovog ulja propržite i začinite po vašem ukusu.
Bundevu operite, isecite poklopac i izvadite seme.
Stavite u tepsiju i pecite u rerni na 250 C, oko 45 minuta tj. dok ne bude polu pečena.
Za to vreme pripremite nadev. Šitaki pečurke iseckati na kockice. Šargarepu izrendajte na krupno rende. Crni luk i beli luk sitno iseckajte. Papriku iseckajte na kockice.
U dublji tiganj sipajte ulje i dodajte crni i beli luk. Prodinstajte da omekša i dodajte šargarepu i pečurke. Na kraju dodajte seckanu crvenu papriku i sve zajedno dinstajte još malo da se ukusi povežu. U dinstano povrće dodajte soja sos, tahini pastu, biber, so, kajdžun začin (mešavina kineskih začina) i sve promešajte.
Polu pečenu bundevu napunite nadevom i vratite u rernu da se dopeče na 220 C oko 30 minuta. Kada lepo porumeni i bude pečena izvadite je iz rerne.
Kašikom dubite bundevu zajedno sa nadevom i servirajte kao glavno jelo uz prilog od obarenog pirinča ili po želji.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.