Sneško domaćica Facebook

четвртак, 31. август 2017.

PIŠKOTA TORTA - KAPRI-MALINA












Keks torta bogata voćem i čokoladom mami svojim kremastim i bogatim ukusom. Probajte da je napravite sigurno će vam se dopasti.









POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 velike kutije piškota
- 600 g malina 
- 2 kesice pudinga sa ukusom vanile 
- 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 600 ml mleka
- 200 g crne čokolade
250 ml soka od narandže
- 4 kesice šlaga 
- 200 g maslaca 
- 2 kesice vanilin šećera 
- 7 kašika šećera 
- 1 pakovanje grčkog jogurta

















PRIPREMA:



U maline dodajte deo šećera, vanilin šećer i 1 dl vode i prokuvajte ih. Puding od vanile pomešajte sa 1 dl vode i zakuvajte sa malinama. .

Pudinzi od slatke pavlake se razmute sa delom mleka, vanilin šećerom i šećera i skuvaju u ostatku mleka.  Umešati  maslac u vuć puding.

Kada se puding sa ukusom slatke pavlake ohladi dodati umućeni šlag i grčki jogurt i sve dobro sjedinite u fini krem. Tri kesice šlaga umutite po uputstvu sa kesice.

Čokoladu otopite sa maslacem na pari ili na tihoj vatri.

Sada možete da slažete tortu na tacnu ili u kutiju.

Prvo red potopljene piškote u sok, red fila od malina, pa red belog fila od pudinga i maslaca, red fila od čokolade. Ovo ponoviti još jednom.

Ukrasiti umućenim šlagom po uputstvu sa kesice. 

Staviti u frižider da se ohladi. 

Seći na kocke i poslužiti.



















Prijatno!























Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.