POTREBNE
NAMIRNICE:
Za kačamak:
-
200 g integralnog žutog ili belog
kukuruznog brašna
-
7 dl vode
-
po ukusu morske soli
Ostalo:
-
1 kašika masti sa talogom od cedjenja
čvaraka
-
1 kašika maslinovog ulja
-
1 kašičica belog luka u granulama
-
1 kašičica vlašca
PRIPREMA:
U dublju posudu sipajte vodu i so i stavite da prokuva.
Smanjite vatru i polako dodajte kukuruzno brašno i svo vreme mešajte, na tihoj
vatri, da ne bi kačamak zagoreo. Kuvajte brašno sve dok ne počne da se odvaja
od dna posude.
Posebno u tiganju zagrejte mast i 1 kašiku maslinovog
ulja sa kašičicom belog luka u granulama. Dodajte kuvani kačamak, kašiku po
kašiku i lagano mešajte da se kačamak poveže sa otopljenom mašću. Dodajte i
malo vlašca. Sklonite sa vatre i ostavite da se kačamak malo prohladi.
Servirajte toplo uz sir, kajmak ili po želji.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.