Recept je inspirisan kuvarigricom
Domaćica meseca oktobra je Kristina sa bloga Domaćica za vas a tema su dunje.
POTREBNE NAMIRNICE:
-
500 g kora za pitu
-
1 kg dunja očišćenih
-
po ukusu šećer
-
1 kesica vanilin šećer
-
200 ml biljne pavlake
-
2 + 2 kašike maslinovog ulja
-
po potrebi prah šećer za posipanje
PRIPREMA:
Dunje očistiti i izrendati i staviti u malo vode,
tek da ogreznu, sa šećerom da se kuvaju. Kada omekšaju i pretvore se u kašu
skloniti sa ringle, preručiti u drugu posudu i kada se malo prohlade dodati
vanilin šećer, 2 kašike ulja i biljnu pavlaku.
Kore preseći na 2 mesta po dužini da se dobiju
trake.
Uzimati po 2 trake i na jedan kraj staviti kašiku
mase od dunja.
Kore savijati u vidu trouglova.
Slagati u tepsiju u koju je stavljen papir za
pečenje.
Svaki trougao premazati ostatkom ulja koje smo
sipali u posudu u kojoj je bila masa od dunja.
Trouglove staviti u zagrejanu rernu na 200C
stepeni da se peku. Kada porumene gotovi su.
Izvaditi pleh iz rerne, malo poprskati hladnom
vodom, pokriti kuhnjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Trouglove izvaditi u činiju i posuti prah šećerom
i poslužiti.
Ne dodajem začine poput cimeta jer volim da se
oseti ukus dunje.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.