POTREBNE
NAMIRNICE:
Za pitu:
-
1 kg
tankih kora
-
500 g
oraha mlevenih
- po
potrebi ulje
- 125 g
biljnog margarina
Za sirup:
-
800
ml vode
-
700 g
šećera
-
1
komad limuna sok
-
1
kesica vanilin šećera
PRIPREMA:
U nauljenu
tepsiju staviti dve kore poprskane uljem. Posuti orahe. Opet
staviti 2 tanke kore poprskati uljem pa orasima i tako dok ne
upotrebite sav materijal.
Za odozgo
ostavite dve kore.
Baklavu iseći na
rombove.
Biljni margarin
otopiti da bude vruć i preliti baklavu po redovima gde ste sekli.
Dok slažete
baklavu uključite da se rerna zagreje na 180C stepeni.
Stavite baklavu
da se peče i čim porumeni izvadite je iz rerne.
Sirup napravite
od vode i šećera i to kuvajte dok se šećer ne otopi pa dodajte sok od limuna.
Pečenu baklavu
prelijte vrućim sirupom i to pažljivo
sipajte po rezovima gde je sečeno jer se korice podižu.
Ostavite baklavu
da upije sirup i ohladi se.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.