Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .
- 500 g šlag krema + 300 g za ukrašavanje
- 1l mleka
- 750 g kisele pavlake
- 200 g prah šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 300 g mlevenog keksa ili plazme
- 81 komad piškota (3x27)
- 500 g malina zamrznutih
- sok od maline (za umakanje piškota)
- 3 kašike kakao praha
- 200 g keksa petit ber
- 1 bočica ekstrata od malina
PRIPREMA:
Šlag krem umutite posebno u 2 posude jedan za filovanje i jedan za ukrašavanje.
U šlag krem za fil dodajte kiselu pavlaku pomešanu sa prah šećerom i vanilom.
Masu od šlag krema i kisele pavlake podelite na 3 dela.
U jedan deo stavite mlevenu plazmu i dobro sjedinite.
U drugi deo dodajte kakao prah i izlomljen keks petit ber.
U treći deo ubacite ocedjene maline i malo ekstrata od maline da pojača ukus i boju fila.
Na pravougaonu tacnu stavite prvi red piškota prethodno umočene u sok od malina.
Preko stavite prvi fil sa plazma keksom. Složite drugi red piškota, umočene u sok od malina. Stavite
drugi fil od kakao i izlomljenog keksa.
Stavite i treći red piškota pokvašen sokom od malina i dodatno poprskan ekstratom od malina.
Stavite i treći fil sa malinama i namažite tortu i sa strane jer će ovaj fil biti i podloga pre
ukrašavanja.
Tortu ukrasite šlag kremom koji ste posebno umutili za ukrašavnje.
Ostavite u frižider do sutradan da se stegne, ohladi i svi sastojci povežu.
Služiti sečenu parčiće.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.