Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 25. јул 2015.

PIŠKOTA TORTA SA MALINAMA







Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .









POTREBNI SASTOJCI:



- 500 g šlag krema + 300 g za ukrašavanje
- 1l mleka 
- 750 g kisele pavlake
- 200 g prah šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 300 g mlevenog keksa ili plazme
- 81 komad piškota (3x27)
- 500 g malina zamrznutih
- sok od maline (za umakanje piškota)
- 3 kašike kakao praha
- 200 g keksa petit ber 
- 1 bočica ekstrata od malina














PRIPREMA:



Šlag krem umutite posebno u 2 posude jedan za filovanje i jedan za ukrašavanje.

U šlag krem za fil dodajte kiselu pavlaku pomešanu sa prah šećerom i vanilom.

Masu od šlag krema i kisele pavlake podelite na 3 dela.

U jedan deo stavite mlevenu plazmu i dobro sjedinite.

U drugi deo dodajte kakao prah i izlomljen keks petit ber.

U treći deo ubacite ocedjene maline i malo ekstrata od maline da pojača ukus i boju fila.

Na pravougaonu tacnu stavite prvi red piškota prethodno umočene u sok od malina.

Preko stavite prvi fil sa plazma keksom. Složite drugi red piškota, umočene u sok od malina. Stavite

drugi fil od kakao i izlomljenog keksa.

Stavite i treći red piškota pokvašen sokom od malina i dodatno poprskan ekstratom od malina.

Stavite i treći fil sa malinama i namažite tortu i sa strane jer će ovaj fil biti i podloga pre 

ukrašavanja.

Tortu ukrasite šlag kremom koji ste posebno umutili za ukrašavnje.

Ostavite u frižider do sutradan da se stegne, ohladi i svi sastojci povežu.

Služiti sečenu parčiće.















































 





























Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.