POTREBNI SASTOJCI:
- 10 listova cvekle veća
- 1 glavica crnog luka manja
- 1 kašika brašna od prosa
- 1 kašika brašna od leblebije
- 1 kašika susamove soli
- 1 kašika sušenog povrća mlevenog
- po ukusu soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica kurkume
- 2 dcl kisele pavlake
- pola veze peršunovog lista
- voda
PRIPREMA:
U dublju šerpu staviti maslinovo ulje i iseckanu glavicu crnog luka i propržiti, dodati sušeno povrće mleveno, kurkumu, so i dodati isečene listove cvekle.
Kada se listovi cvekle upare dodati brašno od prosa i leblebije, promešati i naliti vodom oko 1,5 litar. Pustiti da se kuva na tihoj vatri i povremeno promešati da ne bi zagorelo.
Kada se listovi cvekle skuvaju i čorbica zgusne dodati krupno iseckan peršunov list i pola razmućene kisele pavlake. Ostatak kisele pavlake stavite onako kašikom da se vidi pavlaka u čorbici.
Servirati toplo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.