POTREBNI SASTOJCI:
- 1 kg krompira
- 2 kašike sušenog povrća mlevenog
- po ukusu so
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 4 kašike maslinovog ulja
- malo list peršuna, vlašca, čeri paradajz
PRIPREMA.
Oljuštite krompri i stavite u hladnu vodu sa malo soli da se kuva. Kada se krompir skuva ocedite vodu ali je nemojte baciti.
Ispasirajte krompir na način kako to inače radite. U mom slučaju je pasiran prvo viljupkom a posle mikserom.
Dodati začine i maslinovo ulje i postepeno dodajte vodu u kojoj se krompir kuvao i mešajte ručno ili mikserom dok ne dobijete željenu gustinu.
Ukrasite listovima peršuna i poslužite toplo kao prilog uz glavno jelo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.