Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .
POTREBNI SASTOJCI:
- 1,5 šolja kefira
- 1 šolja ne puna žutog šećera od trske
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g rogača
- 1 šolja integralnog belog kukuruznog brašna
- 1/2 šolje brašna od pečene heljde
- 1/3 šolje ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika žutog šećera od trske
- 3-4 kašike mleka
PRIPREMA:
U činiju sipajte kefir, žuti šećer od trske i vanilin šećer.
Žicom umutiti da bude penasto.
Dodati suve sastojke i sve dobro sjediniti da se dobije smesa gušća nego za palačinke. Smesu za kolač izručiti u silikonski kalup 25x25.
Staviti silikonski kalup sa smesom za kolač na rešetku od rerne ili na pleh, jer se modla ugiba, i staviti u zagrejanu rernu na 180C stepeni da se ispeče. Čačkalicom proveriti posle 20-tak minuta da li je kolač pečen. Čačkalica mora da bude suva, ako nije dopecite kolač. Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Ne morate da ga vadite iz silikonske modle.
Prohladjen kolač namažite džemom od kruške.
U malu šerpicu stavite kakao prah, žuti šećer i mleko i stavite na tihu vatru da se kakao prah rastvori u mleku. Ako je masa gusta dodajte još malo mleka, jer treba da bude tečna.
Pospite preko kolača šarajući kašičicom.
Ostaviti kolač da se dobro ohladi, najbolje u frižideru. Seći na kocke i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.