Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je
POTREBNI SASTOJCI:
- 600 g junetine
- 1 šolja pečenih leblebija
- 2 kašike sitno mleveno sušeno povrće
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašika kurkume
- 1 kašika brašna od prosa
- 1/2 veze sveže mirodjije
- 1/2 veze svežeg peršunovog lista
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
PRIPREMA:
Juneće meso od buta ili vrata iseći na kockice. Staviti u vatrostalni tiganj i nasuvo propržiti da porumeni.
U meso dodati začine, promešati.
Naliti vodom da ogrezne i pustiti da prokuva.
Dodati leblebije, koje ste potopili u hladnu vodu da odstoje par sati. Ako je potrebno dodati još vode da bi leblebije mogle da se skuvaju. Kada meso i leblebije omekšaju probati i dodati još začina ako je potrebno. Dodati i mirodjiju.
Jelo je gotovo kada meso i leblebije budu mekane a tečnost uvri do polovine. Dodajte i kašiku maslinovog ulja.
U toku kuvanja ako je potrebno dolivajte po malo vodu i uvek promešajte da jelo ne bi zagorelo.
Pospite krupno seckanim peršunovim listom i servirajte kao glavno jelo ili prilog uz neko povrće.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.