POTREBNI SASTOJCI:
- 1kg šnicli (meso po želji svinjsko, juneće, ćureće)
- 2 kese zamrznute mešavine brokulija, karfiola i šargarepe
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- suvi biljni začin i drugi začini po vašem ukusu
PRIPREMA:
Odgovarajuću šerpu stavite na ringlu da se zagreje. Dodajte
šnicle i kada dobiju žućkastu boju okrenite ih, nalijte čašu vode, začinite po
ukusu, poklopite i pustite da se dinstaju na tihoj vatri da meso omekša.
Sada dodati zamrznuto povrće, može i sveže ali ga prethodno
blanširajte, dodati još jednu čašu vode, poklopiti i ostaviti da povrće omekša
ali pazite da se ne raskuva već mora da ostane celo. Nalite pavlakom,
protresite šerpu i ostavite na ringli par minuta da se pavlaka zgreje i sokovi
povežu i na kraju dodajte i maslinovo ulje.
Servirajte toplo kao glavno jelo.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.