POTREBNI SASTOJCI:
- 100g pirinča
- 80dcl mleka
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- nekoliko kašika čokolade u prahu
- 1 kesica šlag krema od vanile
- suve brusnice
PRIPREMA:
U odgovarajuću šerpu sa debljim dnom sipajte malo vode da
pokrije dno, sipajte mleko i šećer. Stavite da kuva i otopi se šećer, pazite da
neizkipi. U vruće mleko dodajte opran pirinač i nastavite da kuvate na tihoj
vatri, povremeno promešajte da ne zagori. Kuvajte dok pirinač ne omekša i tek
tada dodajte vanilin šećer.Skinite šerpu sa šporeta i ostavite da se sutlijaš
prohladi.
Posebno umutite šlag krem od vanile sa mlekom, po uputstvu
sa kesice.
SERVIRANJE:
Uzeti duboku usku čašu u koju prvo sipati 2 kašike
sutlijaša, nekoliko suvih brusnica, pola kašičice čokolade u prahu, 1 kašiku
šlag krema i ponavljati postupak sve dok u čaši ima mesta, a da na vrhu bude
šlag krem. Odozgo pospite čokoladu u prahu i suve brusnice.
Napuniti onoliko čaša koliko imate materijala. Stavite ih u frižider
da se dobro ohlade.
Poslužiti hladno.
Prijatno!
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.