Sneško domaćica Facebook

субота, 13. јун 2015.

SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM I SUVIM BRUSNICAMA













POTREBNI SASTOJCI:

- 100g pirinča
- 80dcl mleka
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- nekoliko kašika čokolade u prahu
- 1 kesica šlag krema od vanile
- suve brusnice


PRIPREMA:

U odgovarajuću šerpu sa debljim dnom sipajte malo vode da pokrije dno, sipajte mleko i šećer. Stavite da kuva i otopi se šećer, pazite da neizkipi. U vruće mleko dodajte opran pirinač i nastavite da kuvate na tihoj vatri, povremeno promešajte da ne zagori. Kuvajte dok pirinač ne omekša i tek tada dodajte vanilin šećer.Skinite šerpu sa šporeta i ostavite da se sutlijaš prohladi.

Posebno umutite šlag krem od vanile sa mlekom, po uputstvu sa kesice.


SERVIRANJE:


Uzeti duboku usku čašu u koju prvo sipati 2 kašike sutlijaša, nekoliko suvih brusnica, pola kašičice čokolade u prahu, 1 kašiku šlag krema i ponavljati postupak sve dok u čaši ima mesta, a da na vrhu bude šlag krem. Odozgo pospite čokoladu u prahu i suve brusnice.
Napuniti onoliko čaša koliko imate materijala. Stavite ih u frižider da se dobro ohlade.
Poslužiti hladno. 


Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.