Sneško domaćica Facebook

среда, 20. април 2022.

 

 

OREO ČIZ TORTA

 

 


 

 

Oreo keks svi vole pa i ja. Zato sam odlučila da isprobam nešto novo i napravim ovu oreo čiz tortu.

 

Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija               

 

 

 

Priprema 30 minuta

Za 16-20 parčića

 

Potrebno je:

Za koru

 300 g oreo mlevenog keksa

100 g putera istopljenog

70 ml mleka

 

Za fil

250 ml slatke pavlake

400 g neslanog krem sira

150 g C šecer u prahu             

100 g mrvljeni oreo keks

1 kesica C vanilin šecer             

100 g bele čokolade

2 kesice     c želatin

8 kašika vode

 

Još je potrebno

oreo flips za red unutra i okolo (1 kesa)

100 g mrvljeni oreo keks za odozgo

ćokoladna jaja, bubamare, šarena jaja (bombone), oreo keks


 

Priprema:

Za koru u jednu posudu stavite mleveni keks, otopljen puter i mleko i sve umesite rukom da se poveže. Smesu rasporedite u kalup i poravnajte.

Za fil umutite slatku pavlaku ne previše. Posebno pomešajte sir sa prah šećerom i vanilin šećerom.

Želatin potopite u hladnu vodu i kada nabubri za nekih 10-tak minuta, zagrejte.

Otopite na pari belu čokoladu i pomešajte sa želatinom.

Želatin i belu čokoladu umešajte u smesu sa sirom a onda sve sjedinite sa umućenom slatkom pavlakom i kratko najmanjom brzinom mikserom promešajte.

Fil podelite na 2 dela i u jednu polovinu dodajte mrvljeni keks, dok drugi beli deo podelite na 3 dela.

Sada preko kore stavite deo belog fila i složite oreo flips, opet nanesite beli fil pa sav fil sa keksom i preko treći deo belog fila.

Okolo složite oreo flips.

Tortu ukrasite mrvljenim oreo keksom, čokoladnim jajima, šarenim bombonama, bubamarama i oreo keksom.

Ohladite u frižideru do sutradan.

Poslužite i uživajte!

 

 

 


 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.