ŠTRUDLA SA DŽEMOM I ROGAČEM
Jedna jako interesantna štrudla jer ima 2 fila, rogač i džem od kajsija. Probajte, sigurno će vam se dopasti.
Potrebno je za testo:
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica šećera
270 ml toplog mleka
80 ml ulja
2 pune šolje brašna (2,5 dl)
1 kašičica soli
2 komada jaja
Potrebno je za fil od rogača:
2,5 dl mleka
4 kašike šećera
1 kesica vanilin šećer
3 kašike griza
3 pune kašike rogača mlevenog
50 g suvog groždja
Potrebno je za fil od džema:
300 g džema od kajsija
Priprema:
Testo napraviti klasično od navedenih sastojaka, mesiti ručno ili mikserom nastavci za testo, da se ne lepi. Pokriti i ostaviti testo da se udupla.
Dok testo nadolazi napraviti fil od rogača. Sipati mleko u šerpu, dodati šećer i vanilin šećer i griz te skuvati. U gotovo umešati rogač i suvo groždje. Ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo malo premesiti i podeliti na 4 dela. Za svaku štrudlu trebaće vam po 2 kore.
Testo razvući u pravougaonik i namazati filom od rogača. Drugu jufku razvući isto i prebaciti je preko testa sa rogačem i namazati džemom od kajsija. Urolati štrudlu.
Isto uraditi i sa druge 2 jufke. Staviti ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti nekih 10 minuta da nadodju i staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200 C stepeni oko 20 minuta.
Pre pečenja nisam ih ničim mazala a posle pečenja pokriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade pa poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.