Lagana ledena poslastica koja se jako brzo pravi i još lakše pojede u ove vrele letnje dane a sve uz pomoć C Slatka tradicija.
Priprema do 30 minuta
Za 10 osoba
Potrebne namirnice:
- 1 kesica C eskimko čokolada
- 1 kesica C eskimko stracciatella
- 1 kesica C šlag-krem čokolada - 60g
- 1 kesica C šlag krem beli-75g
- 50 g čokolade
- 8 dl mleka
- 1 kesica C eskimko stracciatella
- 1 kesica C šlag-krem čokolada - 60g
- 1 kesica C šlag krem beli-75g
- 50 g čokolade
- 8 dl mleka
- 100 g kockastog keksa
- 2 pakovanja piškota
- 2 pakovanja piškota
Priprema:
Prvo pripremite kalup tako što ga obložite providnom folijom koju
ostavite malo dužu i širu od kalupa jer završenu tortu treba pokriti viškom
folije.
Potrebno je umutiti sladoled i to na sledeći način:
Za sladoled od čokolade: Postupak je isti kao kod predhodnog samo koristite prah za sladoled od čokolade i šlag krem čokoladni.
Za sladoled straćatelo: Prah za sladoled straćatelo i šlag krem beli umutiti sa mlekom po uputstvu sa kesica. Kada umutite dodajte 50 g iseckane crne čokolade i sve lepo promešajte. .
Keks i piškote možete da kvasite u mleku ili soku.
Potrebno je umutiti sladoled i to na sledeći način:
Za sladoled od čokolade: Postupak je isti kao kod predhodnog samo koristite prah za sladoled od čokolade i šlag krem čokoladni.
Za sladoled straćatelo: Prah za sladoled straćatelo i šlag krem beli umutiti sa mlekom po uputstvu sa kesica. Kada umutite dodajte 50 g iseckane crne čokolade i sve lepo promešajte. .
Keks i piškote možete da kvasite u mleku ili soku.
U pripremljen kalup sipajte prvo red čokoladnog dela. Zatim složite red
piškota. Zatim red straćatela dela pa opet red piškota. Preko ponovite red
čokoladnog dela i završite sa kockastim keksom. Prebacite preko višak folije i
odložite u zamrzivač.
Posle par sati izvadite tortu iz zamrzivača i prevrnite je na tacnu za
serviranje. Odstranite foliju.
Tortu ukrasite šlagom i čokoladnim mrvicama ili po želji.
Od ove količine mogu da se naprave 2 torte ili ostatak krema zamrznite
i upotrebite ovako kao klasični sladoled.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.