Sneško domaćica Facebook

среда, 15. јул 2020.

KOMPOT OD TREŠANJA












Kada dobijete trešnje, ili imate veću količinu svojih možete napraviti džem, kolače, sok ali i kompot. Tako sam i ja pošto sam dobila trešnje napravila džem i deo iskoristila za kompot.

Recept je uradjen u saradnji sa  C Slatka tradicija.
                           .


Priprema: 2 sata
Za 5 velikih tegli



POTREBNE NAMIRNICE:

- 4 kg trešanja
- 2 kesice  C vanilin šecer 
- 1 kesica  C limuntus 
- 4 kašike šećera
- 4 dl vode















PRIPREMA:

Trešnje oprati i očistiti od drški i koštica. Staviti ih u pekač, dodati vanilin šećer, limuntus i vodu. Staviti poklopac od pekača i sve staviti u rernu na 160 C stepeni, sa ventilatorom, da se zagreva 1 sat. Izvaditi iz rerne, promešati i probati da li je potrebno dodati šećer. U mom slučaju je trebalo da se doda šećer. Vratiti u rernu ponovo kuvati još 1 sat.
Vrelo kuvano voće sipati u sterilisane tegle do vrha, zatvoriti poklopcima i okrenuti naopako. Pokriti i ostaviti da se tegle ohlade. Vratiti u prvobitni položaj i odložiti u ostavu.
Kada zahladi prijaće vam.










Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.