Inspiraciju za ovaj keks mi je dao recept za švedski keks koji sam malo prepravila. Jako je ukusan čak ga i deca obožavaju.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 100 g heljdinog brašna @vegaadm
- 200 g belog brašna
- 200 g maslaca
- 1 kašika kakaoa @vegaadm
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike meda
- 4 kašike hladne vode
- 1 kašičica praška za pecivo @vegaadm
- 1 kesica vanilin šećer @vegaadm
PRIPREMA:
U jedan sud iseckati maslac, ubaciti ostale sastojke i zamesiti testo u kompaktnu loptu. Testo zamotati u providnu foliju ili kesu i ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta.
Ohladjeno testo na pobrašnjenoj radnoj površini istanjiti oklagijom što tanje. Modlicama vaditi kekse i slagati u pleh obložen papirom za pečenje.
Zagrejati rernu na 180°C i staviti keks da se peče 10 minuta.
Izvaditi keks iz rerne i ostaviti da se prohladi i poslužiti.
Ovaj keks mogu da jedu i mala deca kao što je moj unuk od godinu ipo dana koji ga obožava.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.