Sneško domaćica Facebook

среда, 2. октобар 2019.

KEKS SA HELJDINIM BRAŠNOM













Inspiraciju za ovaj keks mi je dao recept za švedski keks koji sam malo prepravila. Jako je ukusan čak ga i deca obožavaju.










POTREBNE NAMIRNICE:


 - 100 g heljdinog brašna @vegaadm 
 - 200 g belog brašna
 - 200 g maslaca
 - 1 kašika kakaoa @vegaadm
 - 1 kašičica cimeta
 - prstohvat soli
 - 1 kašika šećera
 - 2 kašike meda
 - 4 kašike hladne vode
 - 1 kašičica praška za pecivo @vegaadm
 - 1 kesica vanilin šećer @vegaadm















PRIPREMA:

U jedan sud iseckati maslac, ubaciti ostale sastojke i zamesiti testo u kompaktnu loptu. Testo zamotati u providnu foliju ili kesu i ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta. 

 Ohladjeno testo na pobrašnjenoj radnoj površini istanjiti oklagijom što tanje. Modlicama vaditi kekse i slagati u pleh obložen papirom za pečenje.

Zagrejati rernu na 180°C i staviti keks da se peče 10 minuta.


Izvaditi keks iz rerne i ostaviti da se prohladi i poslužiti.


Ovaj keks mogu da jedu i mala deca kao što je moj unuk od godinu ipo dana koji ga obožava.










Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.