Sneško domaćica Facebook

петак, 21. јун 2019.

MLEČNI DESERT U ČAŠI SA MANGOM













Za voćne poslastice u čaši nikada ideje ne presušuju. Ovaj desert je tako osvežavajući u kombinaciji sa Grčkim jogurtom, nakiselim mangom i jagodama. Meni je lepši samo sa mangom ali mali eksperimenti nisu nikada na odmet.








POTREBNE NAMIRNICE:

- 1 mango
- 200 g jagoda
- 400 ml Grčkog jogurta
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika meda (može a i ne mora)
- plazma keks












PRIPREMA:


Prvo uradite pripremu. 

Mango izmiksati štapnim mikserom u kašu. 
Jagode iseći na kockice. 
Pomešajte Grčki jogurt i kiselu pavlaku. Možete, ako volite više slatko da dodate med, ja nisam.

U čaše redjati mlečni krem, plazma keks malo izmrvljen, jagode, kašu od manga, opet mlečni krem i ukrasiti celim piškotama.

Redosled slaganja namirnica možete da promenite po vašem ukusu.

Pripremljen desert stavite u frižider da se ohladi i možete da se poslužite i uživate.










Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.