Volim šareni pasuslj i kada dodju topli dani kuvam ga sa dosta povrća i začina uz dodatak malo suvog mesa i kulena. Uz dodatak salate je odličan letnji ručak.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 400 g šarenog pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 struka mladog crnog luka
- 2 sveže crvene paprike
- 1 paradajz
- 2 sveže šargarepe
- 3 kašike sušenog povrća za supu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica soli
- malo bibera
- 1 kašičica lovora u prahu
- 1 kašičica nane u prahu
- 200 g rebra
- 300 g suvog mesa
- 100 g kulena
- sušeni ili sveži vlašac
- sušeni ili sveži peršun
- sveža nana
PRIPREMA:
Pasulj otrebiti i oprati. Naliti vodom i ostaviti preko noći. Sutradan prosuti vodu u kojoj je pasulj prenoćio i naliti novom vodom. Staviti da prokuva i ocediti prvu vodu.
Ponovo naliti toplu vodu i dodati sve navedene namirnice i začine. Poklopiti i krčkati oko 1,5 sat da se pasulj i povrće lepo skuva i bude mekano. Dodati 3 kašike heljde u zrnu i kuvati još dok se heljda skuva a to je još nekih desetak minuta. Probati jelo da li je slano i ako je potrebno dosoliti.
Servirati kao glavno jelo uz salatu po želji i sir, ako volite.
Ja volim da dodam u letnji pasulj komad sira a vi ako ne volite ne morate. U mojoj kući samo ja dodajem sir u pasulj.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.