Sneško domaćica Facebook

петак, 3. август 2018.

VOĆNI KOLAČ S KAJSIJAMA, KUPINAMA I LEŠNICIMA












Još jedna kombinacija jednostavnog voćnog kolača, koji se meri šoljama a ne treba vam ni mikser, ali ovaj put s kajsijama, kupinama i celim lešnicima. Interesantna kombinacija i odličan kolač koji ne može a da vam se ne dopadne.










POTREBNE NAMIRNICE:

- 4 komada jaja
- 1/2 šolje šećera (2dl)
- 2/3 šolje ulja
- 1 šolja kefira
- 1 šolja pšeničnog griza
- 1 šolja belog brašna
- 2 šolje kupina
- 2 šolje kajsija
- 1 šolja sirovih lešnika
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- šećer u prahu















PRIPREMA:

Prvo uključite rernu da se zagreva na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. Manji kalup obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.

U dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i vanilin šećer i sve umutiti ručno, žicom za mućenje da postane penasto.

Dodati prvo ulje i dalje muteći da se dobije smesa nalik majonezu.
Sada dodati kefir, pšenični griz, brašno i prašak za pecivo i sve lepo sjediniti.
Testo preručiti u kalup i odozgo poredjati iseckane kajsije i cele kupine, kao i cele lešnike.
Stavite u zagrejanu rernu i peći oko 30 minuta da porumeni.
Možete čačkalicom da proverite da li je kolač pečen.
Pečen kolač izvadite iz rerne i kalupa. Odvojite papir i ostavite da se kolač prohladi. 
Posuti šećerom u prahu, iseći na kocke i poslužiti.















Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.