Sneško domaćica Facebook

четвртак, 2. август 2018.

PROJA ZA ZAČINIMA












Uvek eksperimentišem pa i kada je proja u pitanju. Ovo je klasična proja ali obogaćena začinima i sigurnama sam da će vam se dopasti kao što je mojim ukućanima.










POTREBNE NAMIRNICE:

- 6 komada jaja
- 4 kafene šoljice belog brašna (1,5 dl)
- 4 kafene šoljice kukuruznog žutog brašna
- 100 g sojinih ljuspica
- 400 g sira
- 4 kafene šoljice maslinovog ulja ( ne pune do vrha)
- 2 kašičice origana
- 2 kašičice vlašca
- sitna morska so po ukusu
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 kafene šoljice jogurta
- 2 kašike susama















PRIPREMA:


Prvo uključite rernu da se zagreva na 180 C stepeni uz topli vazduh i pripremite pleh od rerne tako što ga obložite papirom za pečenje.
U odgovarajuću posudu dodati suve sastojke i sir i sve sjediniti kašikom.
Sada dodati ulje i začine i promešati.
Masu razredite mlekom, jogurtom ili kiselom vodom. U mom slučaju je to bio jogurt.
Promešajte pa ako je smesa gusta dodati još jogurta ili tečnosti po želji da se dobije žitka masa.
Testo izručite u pripremljenu tepsiju, pospite odozgo susamom i stavite da se peče oko 30 minuta ili dok ne porumeni.
Pečenu proju izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se prohladi.
Seći na kocke i poslužite toplo uz jogurt ili po želji.
 











Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.