Još jedan od mojih integralnih hlebova ali ovaj put je pečen u Delimano tepsiji, koja ima pregrade, tako da sam dobila 6 malih hlebčića.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 2 šolje (2dl) Danubius graham brašna
za integralni hleb
- 3 šolje Danubius pšeničnog brašna T400 oštro
- 1 šolja
integralnog heljdinog brašna
- 2 šolje integralnog speltinog brašna
- 1/2 šolje
bundevinog brašna
- 1 dl ulja
- 2 kašičice soli
- 2 šolje tople vode
- 1 šolja
kefira
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica praška za
pecivo
- susam
- ovsene pahuljice
- kim
PRIPREMA:
U dublju posudu stavita sva brašna, kvasac, prašak za pecivo,
so i ulje.
Promešati i dodati toplu vodu.
Mikserom, nastavci za testo, izraditi
testo.
U toku miksanja dodati kefir.
Treba da se dobije kompaktno testo malo
lepljivo.
Posuti sa 1 kašikom ulja. Pokriti i ostaviti par sati da naraste.
Pripremiti tepsiju sa pregradama.
Testo samo malo promešati i kašikom sipati u
pregrade.
Dobićete 6 hlebčića.
Premažite ih hladnom vodom i pospite susamom,
ovsenim pahuljicama i kimom.
Ostaviti da se testo udupla, da popuni pregrade u
tepsiji.
Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 C stepeni 50 minuta.
Pečene hlebčiće premazati hladnom vodom i pokriti da se ohlade.
Izvaditi hlebčiće iz tepsije i razdvojiti ih.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.