Voćna torta za rodjendan moje snaje je pravljena po njenoj želji gde sam ujedinila ukuse 4 vrste voća. Torta je ispala super, lagana i osvežavajuća. Ime sam joj dala po bananama koje u torti dominiraju.
POTREBNE NAMIRNICE.
- 500 g banana
- 300 g malina
- 300 g crvenih ribizli
- 400 g kivija
- 700 ml kisele pavlake 20%
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 g crne čokolade
- 2 kašike ulja
- 1 kašika čokolade u prahu
- 54 komada četvrtastog keksa+200 g
za fil
- 40 komada crno-belih piškota
- 200 g praha šlag krema žutog
- 500 g praha šlag krema belog
- 50 g kokosovog brašna
- mleko za šlag
- sok od malina
- ukrasni cvetići
PRIPREMA:
Prvo pripremite voće. Ako su maline
i ribizle zamrznute stavite da se odmrznu i sok sačuvajte za kvašenje keksa.
Kivi i bananane očistite i isecite na kolutiće.
Kiselu pavlaku stavite u veću posudu
zajedno sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i umutite žicom, samo da malo
razbijete pavlaku i povežete je sa šećerom. Ovu smesu dodajte izmrvljeno 200 g
keksa i čokoladu prahu i sve dobro sjedinite i podelite je na 2 dela.
Posebno umutite šlag krem beli sa
mlekom, po uputstvu sa kesice, i podelite ga na 3 dela. U svaki deo dodajte po
jednu vrstu voća i lagano promešajte.
U izlomljenu čokoladu dodajte ulje i
otopite je na pari. Možete umesto čokolade da pomešate 4 kašike kakao praha, trećinu margarina ili putera i malo mleka i to da zagrejete na laganoj vatri da se sve lepo poveže, kao što sam ja uradila.
Za slaganje torte pripremite
odgovarajuću tacnu.
Prvo stavite red červrtastog keksa,
u mom slučaju je to 3x6, ukupno 18 komada. Keks ovlažite sokom od malina i
nanesite sloj otopljene čokolade.
Preko složite drugi red keksa, koji
ste navlažili sokom od malina. Sada stavite polovinu fila od pavlake i keksa.
Preko stavite red fila od banana.
Složite šarene piškote okrećući ih pola sa braon stranom prema desno i pola sa
braon stranom prema levo.
Sada ide red fila sa malinama i
crvenim ribizlama.
Preko složite drugi red piškota ali
sada okrenite braon stranu prema spolja, na levo i desno i nanesite red fila sa
kivijem.
Sada stavite treći red kockastog
keksa pokvašenog u mleku i nanesite drugi deo fila od keksa.
Stavite tortu da se ohladi i
ukrasite je žutim šlag kremom. Dekorišite kokosom i cvetićima.
Vratite tortu da se dodatno
prohladi.
Secite na parčiće željene veličine i
poslužite.
Prijatno!
Piškote ne moraju da budu šarene i
da se slažu tako kako sam ja uradila, samo na ovaj način je presek lepši.
Ako
nemate šlag krem žuti, obojite ga sami bojom za kolače.
U mom slučaju sam koristila trećinu margarina, 4 kašike kakao praha i malo mleka.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.