Džem od jabuka ali sa šećerom na malo drugačiji način nego što inače kuvam. Odlično izgleda a ukus je još lepši i vredi probati.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 kg jabuka
- 500 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera ili tečne vanile
- 2 komada limuna - samo sok
PRIPREMA:
Jabuke očistiti i iseći na kockice.
Staviti ih u dublju šerpu, posuti šećerom i 1 dc vode.
Kuvati jabuke sa šećerom dok se ne ukuvaju i postanu gusta kaša, koja ne curi.
Za vreme kuvanja ako se stvara pena skinuti je.
Na kraju dodati vanilu i sok od limuna i pustiti da baci ključ.
Vreo džem sipati u teglu do vrha, zatvoriti poklopcem i okrenuti naopako. Ostaviti teglu u tom položaju dok se ne ohladi.
Okrenuti je ponovo i odložiti u ostavu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.