Kvasno testo ili testo sa kvascem je vrlo inspirativno i mogu se napraviti razni slatki i slani specijaliteti. Ove štrudlice su izuzetno ukusne i meke a dobre i sutradan, kada se ohlade. Možete da koristite celu količinu testa KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU... ili da za štrudlice iskoristite samo 1/5 testa a od ostatka da napravite neko drugo pecivo, kao u mom slučaju.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1/5 od KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...
Za fil:
- 4 kašike ajvara
Za premazivanje 1/5 od cele mere:
- 1 jaje
- 2 kašike margarina
- 2 kašike mleka
- kim i so
PRIPREMA:
Priprema testa se radi po receptu za KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU... . Od uskislog testa odvojite 1/5 i rukama ga razvucite a zatim na pobrašnjenoj radnoj površini, tapkanjem rukama, napravite pravougaonik debljine 0,5 mm. Namažite ajvar i urolajte. Isecite rolat na pravougaonike širine 3 cm, nožem ili točkićem za sečenje testa. Složite štrudlice u pleh obložen papirom za pečenje. Namažite ih mešavinom jaja, margarina i mleka i pospite kimom i solju. Neka se testo odmara dok se zagreje rerna na 200 C stepeni. Stavite ih da se peku oko 20 minuta ili dok ne porumene. Izvadite ih iz rerne, pokrite kuhinjskim ubrusom i ostavite da se prohlade. Poslužite tople.
Količina fila je za 1/5 testa.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.