Interesantna salata sa bebi spanaćem i celerom, uz dodatak cvekle i susama. Podjednako je ukusna i ako se napravi preliv od kisele pavlake, kefira, i senfa. U mom slučaju je korišćeno maslinovo ulje i sok od limuna.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 150 g bebi spanaća
- 100 g cvekle
- 100 g šargarepe
- 100 g koren celera
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 komad limuna, samo sok,
- 1 kašika susama
PRIPREMA:
Bebu spanać operite i osušite. Složite na tanjir za serviranje. Šargarepu, cveklu i koren celera očistite i izrendajte u multi-praktiku ili ručno. Povrće stavite preko spanaća bez mešanja. Posebno pomešajte maslinovo ulje, sitnu morsku so i sok od limuna i time prelijte salatu. Pospite odozgo susam. Ohladite i poslužite kao zaseban obrok ili dodatak uz meso.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.