Sneško domaćica Facebook

петак, 10. март 2017.

BUNDEVARA ALA LENJA PITA SA KORAMA











Još jedna pita sa bundevom, ali napravljena na moj način, sa korama za pitu. Pečena podseća na lenju pitu. Jednostavna za pravljenje a izuzetno hranljiva i odličnog ukusa. Ako volite bundevu ispobajte recept, dopašće vam se.













POTREBNE NAMIRNICE:


- 500 g kora za pitu ( 12 listova)

Preliv:

- 3 komada jaja
- 8 dl kefira
- 100 g šećera u prahu
- 2 dl ulja
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g pudinga od vanile
- 2 kesice praška za pecivo

Fil:

- 1 kg rendane bundeve
- 2 kesice cimeta u prahu
- 1 kašičica djumbira u prahu
- 6 kašike brašna od sušene pomorandžine kore
- 6 kašike mlevenog integralnog korn fleksa
-  6 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera


- 2 kašike rastopljenog putera za odozgo

























PRIPREMA:


Za preliv u dublju činiju izlomite jaja i umutite viljuškom. Dodajte redom sve ostale sastojke i sjedinite u malo redju smesu.
Za fil u veću činiju stavite rendanu bundevu i sve navedene sastojke i promešajte da bundeva lepo pokupi sve začine.
U pravougaonu tepsiju, koju ste malo podmazali uljem ili puterom, stavite dve kore pa ih prelijte smesom od jaja i pudinga. Slažite još 4 kore i svaku prelivajte smesom od jaja i pudinga. Sada stavite polovinu fila od bundeve, koju opet zalite sa malo smese. Opet slažite 4 kore, koje prelivate smesom i stavite drugu polovinu fila od bundeve i opet malo zalijte smesom. Odozgo stavite preostale 2 kore, isecite ih na parčiće po želji, u mom slučaju su to bile veće kocke, i odozgo sipajte ostatak smese od jaja i pudinga. Po prorezima nožem razdvojite kocke da bolje upiju smesu i ostavite oko 60 minuta da kore upiju smesu. Sada pitu prelijte, po prorezima, rastopljenim puterom i stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče. Peći oko sat vremena da se pita lepo ispeče i porumeni. U mom slučaju sam koristila i topli vazduh. Ako vam se učini da je prejako smanjite temperaturu na 160 C stepeni da se ne bi desilo da u startu pregori. 
Pečenu pitu izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se skroz ohladi. Seći parčiće po već obeleženim linijama i poslužiti posutu šećerom u prahu.
Meni je pita bila lepša kada se potpuno ohladila, a i tada je bila mekana i sočna.

















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.